“I samme båt” tatt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad

Magnus Johan Marøy (24) var klipper på Røst kortfilmen «Sommerfugl» og nå er dokumentaren hans «I SAMME BÅT (IN THE SAME BOAT)» tatt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad.

«Det er en helt ubeskrivelig følelse å få en sånn annerkjennelse på at historien faktisk treffer andre»

Magnus hadde en drøm om å jobbe med film, men planen var egentlig å bli lærer. Da Magnus fikk høre om studiehverdagen til en kompisen, Eirik Aven Sætre som gikk på Volda kastet han seg rundt og søkte på Volda han også.

“Planen var egentlig aldri at jeg skulle jobbe med film”

Etter endt bachelorgrad i medieproduksjon har Magnus jobbet på filmprosjekter som Røst filmmworkshop og deltatt i sommerkonkurransen til BAKOM, med tema avstand og vant. Nå jobber han som journalist og med egne prosjekter.

Filmen «I samme båt» er handler om Magnus sine besteforeldre.

Min bestefar, Oddvar og bestemor, Vilgerd giftet seg etter å ha kjent hverandre noen dager.  Det som fulgte, var fire barn og en mann som sjeldent var hjemme.

«Bestefar fortalte at han kunne være til sjøs i noen uker og når han først kom hjem, innse at fangsten ikke var stor nok at økonomien gikk rundt. Den tiden når han først fikk være sammen med kone og barn som til tider knapt kjente han, kunne være kortvarig, fordi han visste han ikke hadde annet valg enn å reise ut igjen. Bestemor jobbet som lærer i skolen.»

«Når du lager noe så personlig kan man gjerne føle seg litt blind på om dette er noe som vil treffe utenforstående selv om de ikke har samme kontekst som du har.»